امروز مورخ [wikiwordpress] : آخرین نسخه وب سرویس خدمات ارزی صرافر هم اکنون در دسترس و قابل استفاده میباشد .

شبکه Bitcoin’s Lightning چیست و چگونه کار می کند

هنگامی که بیت کوین برای اولین بار در سال 2008 پیشنهاد شد، اولین نظر عمومی آن بود که به نظر نمی رسد در اندازه مورد نیاز باشد. این در حالی است که مقیاس پذیری همچنان بزرگترین مشکل بیت کوین و همچنین سایر سیستم های رمزنگاری قدیمی است. تاکنون بیت کوین فقط قادر به پردازش حدود 7 معامله در ثانیه بوده است. در حالی که این در ابتدای کار کافی بود، اما سیستم برای چند سال متراکم شده است. در نتیجه پردازش معاملات مدت زیادی طول می کشد و هزینه های معاملاتی، افزایش یافته است. از همین روست که شبکه لایتنینگ بیت کوین مطرح شده است.

اگر بیت کوین بخواهد به گزینه ای کامل برای سیستم های پرداخت تبدیل شود، بدیهی است که باید بتواند با سیستم های موجود رقابت کند. در طول سال ها ، جامعه Bitcoin پیشنهادات مختلفی در مورد چگونگی بهبود مقیاس پذیری بیت کوین ارائه داده است، اما هنوز اجماع کلی حاصل نشده است. به همین دلیل در حال حاضر چندین شبکه بیت کوین همانند شبکه اصلی منشعب شده است. در این میان یک راه حل پیشنهادی در حال آزمایش است که ممکن است به خوبی جواب دهد که به آن Bitcoin’s Lightning Network می گویند.

شبکه Lightning چیست؟

در بخشی از تاریخ، فرستادن تلگراف را سریع ترین راه ارتباطی می دانستند که برای از راه دور مورد استفاده قرار می گرفت. برای ارسال تلگراف، لازم بود که به اداره پست در محل و منطقه خود رفته و فرمی را کامل نمود. سپس بر اساس تعداد ارسال تلگراف، هزینه پرداخت شده و پیام به تلگرافخانه ارسال و از طریق پستچی به گیرنده تحویل می شد.

اساساً افراد زیادی در ارسال یک پیام کوتاه و ساده مشارکت داشتند و هزینه زیادی را در بر داشت.این تقریباً وضعیت فعلی شبکه بیت کوین است. شبکه Lightning همانند انجام یک شماره گیری هنگامی است که تصمیم دارید با شخصی صحبت کنید و تنها با فشار دادن یک شماره ممکن می شود.

شاید بتوان گفت، ایده ای که پشت شبکه لایتنینگ بیت کوین قرار دارد، به این موضوع شباهت دارد. این در حالی است که به طور حتم، نیازی به ثبت سوابق معاملات در بلاکچین نیست. شبکه Lightning قادر است تا لایه دیگری را در بلاکچین بیت کوین افزوده و این امکان را به کاربران بدهد تا بتوانند در آن لایه افزوده شده میان طرفین ، کانال های پرداختی را به وجود آورند. این کانال ها تا هر زمانی که نیاز باشد، ماندگار خواهند بود و از آن جایی که تنها میان دو نفر ایجاد شده است، دارای سرعت زیادی در معاملات بوده و هزینه های آن بسیار اندک خواهد بود.

چگونه کار می کند؟

جالب ترین نکته در اینجا این است که پس از استفاده گسترده از فناوری Bitcoin’s Lightning Network ، لزوماً نیازی به ایجاد یک کانال اختصاصی برای ارسال وجوه به شخص خاصی نخواهید داشت. درعوض، شما می توانید با استفاده از کانال هایی با افرادی که از قبل با آنها در ارتباط هستید، پرداخت هزینه را ارسال کنید. در نهایت این سیستم است که قادر بود با انتخاب خودکار مسیر کوتاه، آن ها را بیابد.

اینگونه است که ممکن است شبکه لایتنینگ در نهایت پاسخی به بحث بی پایان در مورد خرید با بیت کوین را ارائه دهد. به نظر می رسد، انجام این کار از طریق شبکه لایتنینگ بیت کوین فقط کارساز باشد، زیرا این یک خرید است که هزینه ای را متحمل نمی شود.

با این حال ، شایان ذکر است که مفهوم Lightning Network به این معنی است که سیستم در بالای بلاکچین کار خواهد کرد، اما در واقع امنیت خود را پشت سر نخواهد گذاشت. بنابراین، به احتمال زیاد بیشتر از آن، برای معاملات کوچک استفاده خواهد شد و انتقالات بزرگتر که به امنیت غیرمتمرکز نیاز دارد، به احتمال زیاد هنوز روی لایه اصلی انجام می شود.

از دیگر مشخصات شبکه لایتنینگ که مورد توجه است، مبادله اتمی است که در میان زنجیره ها صورت می گیرد. این باعث می شود که توکن ها میان بلاکچین های متفاوتی منتقل می شود. این روشی است که بدون استفاده از صرافی های رمزنگاری شده، می توانید هر ارز رمزنگاری شده را به ارز دیگری تغییر دهید. این فناوری ممکن است مبادلات ارز رمزنگاری شده متمرکز و همچنین دردسرهای مرتبط با تجارت با آنها را حذف کند.

توسعه دهندگان شبکه لایتنینگ

شبکه لایتنینگ بیت کوین برای اولین بار توسط جوزف پون و تادئوس دریجا در سال 2015 در یک مقاله سفید توصیف شددر حال حاضر سه تیم Blockstream ، Lightning Labs و ACINQ به طور مشترک بیشتر کارهای مربوط به توسعه این شبکه را انجام می دهند. هر یک از استارت آپ های ذکر شده در حال کار بر روی اجرای Lightning هستند.

بیت کوین تقریباً همواره با استفاده از آزمایشگاه های Lightning Labs و ACINQ دریافت شده است و این ثابت می کند که این استارت آپ ها با هم همکاری دارند. این شرایط، یک گام بزرگ به جلو برای شبکه است، زیرا می تواند توسط توسعه دهندگان برنامه ها و پیاده سازی Lightning Network در زبانهای برنامه نویسی دیگری مورد استفاده قرار گیرد.

اهمیت استفاده از لایتنینگ

به نظر می رسد جامعه ارزهای رمزنگاری شده مشتاقانه به دنبال راه اندازی Bitcoin’s Lightning Network هستند. در ابتدا، این فناوری بطور خاص برای بیت کوین طراحی شده بود، اما در حال حاضر برای مجموعه ارزهای رمزپایه دیگری مانند مانند اتر، ریپل و لایت کوین نیز در حال توسعه است. با این حال، باید توجه داشته که این یک شبکه جدید بوده که مراحل نخستین خود را طی می کند و برای آن نرم افزاری وجود ندارد تا کاربر بتواند معاملات خود را صورت دهد.

توصیه توسعه دهندگان به کاربران این است که صبورانه در این مسیر قرار گرفته و برای آزمایشات دقیق تر منتظر بمانند. زیرا این یک شبکه کاملا پیچیده می باشد. شبکه لایتنینگ بیت کوین برای تصویب کامل توسط جامعه بیت کوین، باید خود را ایمن و کاربردی نشان دهد. با توجه به این موضوع و بسیاری از عوامل دیگر، کارشناسان پیش بینی می کنند که این شبکه به زودی فعالیت گسترده ای خواهد داشت. نکته مهمی که در شبکه لایتنینگ مطرح است مقیاس پذیری است که اگر شبکه واقعاً راه حلی برای مسئله اصلی بیت کوین ارائه دهد، به احتمال زیاد توسط سایر ارزهای رمزپایه پذیرفته خواهد شد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، امکان توسعه بیشتر فناوری مبادله اتمی میان زنجیره ای وجود دارد، بنابراین اولین گام به سمت ایجاد مبادلات ارزهای رمزپایه غیرمتمرکز ایجاد می شود.

نقش شبکه لایتنینگ در بیت کوین

Bitcoin’s Lightning Network در بالای بلاکچین بیت کوین قرار دارد و اجازه می دهد تا معاملات به سرعت و با هزینه کمتر، خارج از زنجیره پردازش شوند، بنابراین مقیاس پذیری بیت کوین را امکان پذیر می کند. بیت کوین بزرگترین ارز رمزنگاری شده در جهان است که سقف بازار فعلی آن بیش از 600 میلیارد دلار است و به عنوان شکلی از دفتر دیجیتال غیرمتمرکز کار می کند، تراکنش های آن برای تشکیل بلوک در یک گروه قرار دارد. این معاملات توسط ماینرها تأیید می شود که شبکه ای از رایانه های قدرتمند را اجرا می کنند که برای حل معماهای رمزنگاری و اضافه کردن بلوک بعدی به زنجیره رقابت می کنند.

افزایش محبوبیت بیت کوین منجر به مشکلات مربوط به افزایش تراکنش در شبکه شده است. به دلیل نوع طراحی آن، تعداد محدودی تراکنش در هر بلاک بیت کوین مجاز بوده و بدین ترتیب معاملات پردازش نشده در یک صف طولانی باقی می مانند تا به بلاک بعدی اضافه شوند.

در حالی که زیرساخت های پرداخت سنتی می توانند هزاران تراکنش را تحت پیگرد قرار دهند، بیت کوین فقط می تواند 2-7 تراکنش در ثانیه را پردازش کرده و هر ده دقیقه یک بلاک جدید اضافه کند که منجر به ترافیک مجازی و تاخیر در زمان اجرا شود.

سیستم اثبات کار بیت کوین نیز انرژی زیادی نیاز دارد، زیرا بسیاری از استخراج کنندگان به طور همزمان با یکدیگر رقابت می کنند. این امر منجر به هزینه های گسترده ای می شود که ماینرها عمدتا از طریق پاداش بلوکی که دریافت می کنند و با جمع آوری هزینه های معاملاتی جبران می کنند. در این شرایط است که شبکه لایتنینگ بیت کوین می تواند به خوبی عمل کرده و مسائل را حمل نماید.

هدف شبکه لایتنینگ چیست ؟

این شبکه متشکل از کانال هایی است که معاملات فوری بین شرکت کنندگان در سیستم را امکان پذیر می کند. ایده پشت شبکه لایتنینگ این است که هر یک از معاملات، نیازی به ثبت در بلاکچین ندارد. در عوض، فقط معامله ای که کانال ایجاد می کند و به صورت زنجیره ای ثبت می شود، در این شبکه لایتنینگ ثبت می شوند.

به عنوان مثال، اگر دو کاربر بخواهند به طور منظم وجهی را به سرعت و به راحتی به یکدیگر ارسال کنند، می توانند با ایجاد یک کیف پول چند امضایی و افزودن وجوه، کانال خود را راه اندازی کنند. از آن پس آنها می توانند معاملات نامحدودی را که با حمایت این وجوه انجام می شود، انجام دهند. این معاملات، خارج از زنجیره ای است که با استفاده از نوعی دفتر دیجیتال محافظت شده و ثبت می شود.

هر دو طرف نسخه خود را پس از هر معامله به صورت دیجیتالی امضا و به روز می کنند. این کار معمولاً با اسکن کد QR انجام می شود. توزیع مجدد وجوه اولیه در کیف پول، فقط بر اساس ترازنامه نهایی در هنگام بسته شدن کانال در خود بلاکچین اتفاق می افتد.

در صورت وجود هرگونه اختلاف، هر دو طرف می توانند از ترازنامه اخیراً امضا شده برای بازیابی وجوه خود استفاده کنند و هر دو کاربر این گزینه را دارند که یک طرفه کانال را ببندند و به رابطه خود پایان دهند. با بسته شدن کانال پرداخت، موجودی به روز شده در بلاکچین تأیید می شود و کاربر می تواند بیت کوین باقی مانده خود را دوباره در شبکه لایتنینگ بیت کوین استفاده کند. همچنین وجوه را می توان با کیف پول لایتنینگ به دیگران انتقال داد که این با صرفه ترین فاصله بین فرستنده و گیرنده است که توسط الگوریتم ها تصمیم گرفته شده است.

آینده رمز ارزها با شبکه لایتنینگ

باید گفت که Lightning Network (LN) برای اصلاح مقیاس پذیری و حفظ حریم خصوصی بیت کوین طراحی شده است. این یک شبکه کانال پرداخت است که در آن معاملات بیت کوین به روش زنجیره ای صادر می شود و از طریق یک مسیر پرداخت خصوصی هدایت می گردد تا معاملات را به روشی سریعتر، ارزان تر و خصوصی انجام دهد.

این یک فناوری جدید است که نیاز به اصلاحات و تغییرات بیشتری دارد تا بتواند در میان تمامی ارزهای رمزپایه اجرایی شده و قابل قبول باشد. در صورتی که به دنیای رمزارزها علاقه مند هستید و می خواهید در این حوزه سرمایه گذاری طولانی مدتی داشته باشید، می توانید پیش از هر اقدامی، با کارشناسان صرافر مشورت نمایید. سازمان صرافر، به عنوان یکی از معتبرترین صرافی ها در ایران و منطقه آسیا، می تواند خدمات مناسبی را در این حوزه ارائه نموده و مشاوری حرفه ای در این خصوص باشد.

سوالات متداول

پرداخت فوری، مقیاس پذیری و هزینه کم ، استفاده های واقعی بیشتری را به بیت کوین ارائه می دهد.

معاملات بیت کوین در حال حاضر حدود 13 دلار هزینه دارند، اما معاملات با استفاده از شبکه Lightning حدود یک ساتوشی و معادل کسری از یک سنت هزینه دارد.

این شبکه ای است که در بالای بلاکچین قرار دارد تا معاملات سریع نظیر به نظیر را تسهیل کند. البته این شبکه منحصر به بیت کوین نیست و رمز ارزهای دیگر نیز از آن استفاده می کنند.

باید گفت که شبکه لایتنینگ از شبکه بیت کوین جدا است. گره ها و نرم افزارهای خاص خود را دارد، اما با این وجود با زنجیره اصلی ارتباط برقرار می کند و برای ورود یا خروج از شبکه لایتنینگ، باید معاملات ویژه ای را در بلاکچین ایجاد کرد.

به نظر می رسد Lightning Network معقول ترین رویکرد برای مقیاس گذاری بلاکچین بیت کوین باشد. زیرا در حال حاضر هماهنگی ایجاد تغییرات در یک اکوسیستم گسترده بسیار دشوار بوده و احتمال ایجاد هارد فورک و اشکالات زیادی وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Please rate Stellar

0 / 3

Your page rank:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *